STEGET TILL EN RÄTTVIS ARBETSMARKNAD

 

Det såddes ett frö under en intervju 2011 i Sveriges största morgontidning. Elva år senare grundade Poyan Sandnell bemanningsföretaget Catch Me och i januari 2024 lanserades en inkluderande tjänst med en helautomatisk matchning som sätter en helt ny standard för sättet att hitta personal eller att få ett jobb.

Poyan sitter i en soffa med växter i bakgrunden

I samband med den iranska revolutionen flyttade fyraårige Poyan Asghari och hans familj till Sverige. Året var 1987 och de togs emot väl av värdfamiljer i nya hemstaden Katrineholm. Familjen Asghari introducerades i samhället, de lärde sig det nya språket och de firade såväl jul som midsommar med sina nya vänner. Dessutom följde Poyan sin pappas råd om att skaffa sig svenska kompisar för att komma in i gemenskapen i sitt nya hemland. Poyan fann sig snabbt in i sin nya omgivning och blev aldrig retad eller trakasserad för sitt ursprung.

Men åren gick och ju äldre Poyan blev, desto fler trösklar upptäckte han. Som till exempel inför sommarlovet 1999 då 16-årige Poyan och hans klasskompisar såg fram emot att få sommarjobba hemma i Katrineholm. Alla fick jobb, utom Poyan och en annan elev. Men Poyan hade bestämt sig, han skulle bara ha ett sommarjobb så han cyklade runt och lappade brevlådor i stans villakvarter. Han erbjöd sina tjänster inom trädgårdsskötsel och jobben började snabbt trilla in. I sann entreprenörsanda satte han dessutom upp skyltar där han jobbade – det hade han sett byggbolagen göra – och det gav ringar på vattnet. Poyan jobbade mest och tjänade mest av alla i klassen sommaren 1999.

Skolarbetet gick utmärkt. Poyan fick bra jobb och lite senare i livet startade han egna företag. Men något skavde de första åren efter skolan. Han borde fått chansen till fler anställningsintervjuer, sett till sina betyg och meriter så 2004 registrerade han efternamnet Sandnell hos Patent- och registreringsverket. Poyan gjorde det dels för att han kände sig svensk och ville ha ett svenskt namn men innerst inne hoppades han också att det skulle bli en dörröppnare till framtida arbetsgivare.

2011 intervjuades Poyan i DN med anledning av namnbytet sju år tidigare och där och då föddes tanken om att kunna hjälpa andra som har svårt att ta sig på arbetsmarknaden. Poyan visste att många hade det tuffare än han. Frågan var bara hur det skulle gå till. Tankarna dök upp då och då under många år framöver men det var först 2022 som pusselbitarna började falla på plats. Poyan hade sålt sitt företag och funderade över vad han skulle jobba med härnäst.

 

 

Malin poch Poyan Om Catch Me

Tankarna om ett digitalt bemanningsföretag började att ta form och innehöll två viktiga parametrar; Matchningen skulle ske helautomatiskt och tjänsten skulle vara inkluderande. Kvalifikationer ska avgöra vem som får ett jobb, inte ålder, kön, namn eller utseende. Senare samma år hade Poyan gått från tanke till handling och han registrerade Catch Me AB(publ).

I början av januari 2024 lanserades Catch Me:s inkluderande tjänst på den svenska marknaden.

LADDA NER
CATCH ME NU!

 

Registrera dig enkelt med Bank-ID och låt Catch Me matcha lediga jobb baserat på din profil. Aldrig mer aktivt jobbsökande – appen sköter det åt dig. Få betalt samma dag som jobbet utförs. Ladda ner appen nedan för att komma igång!

 

En knapp man trycker på för att ladda ner Catch Me appen i App Store En knapp man trycker på för att ladda ner Catch Me appen i Google Play